10 enkla Städtips – Vid bostadsförsäljning

Att sälja ett hem kan vara en av de mest stressande upplevelserna i livet; även under de bästa förhållandena. Innan man lägger ut sitt hus till försäljning, bör man ha ordentligt tänkt över alla de komponenter som en försäljning av ett hem innebär. En sak som man ofta glömmer bort är flyttstädningen av huset. Nedan följer tio enkla städtips för dagens husförsäljare som kan hjälpa till att se till att huset visas upp på bästa tänkbara sätt.

Tio enkla städtips för dig som ska sälja bostad

enkla städtips som underlättar vid en bostadsflrsäljning

  1. Trägolv. Utöver den rutinmässiga sopningen och moppningen så bör trägolvet poleras med ett passande poleringsmedel. Blanka trägolv kan vara en av de största dragkrafterna i husförsäljningen.
  2. Köksmaskiner. Utöver den brukliga rengöringen av utsidan maskinerna så bör också insidan rengöras. Glänsande köksmaskiner kan verkligen få köket att stå ut. Och komihåg, ett kök kan ofta vara den största tillgången i husförsäljningen!
  3. Fönster. Både insidan och utsidan av fönstren bör putsas innan man lägger ut huset till försäljning. Detta ser till att så mycket naturligt ljus som möjligt kommer in i huset medan det också ger en klarare sikt när man tittar ut.
  4. Takfläktar. Både ovansidan och undersidan av en takfläkt bör rengöras tillsammans med stommen.
  5. Spindelväv. Ta bort all spindelväv från hemmet. Se till att du kollat taket och fönstren i samtliga rum och hallar, samt i taket på alla garderober.
  6. Golvlister. Rengör golvlisterna grundligt i hela huset. Detta är ett ställe där det lätt samlas smuts och damm, samt partiklar och hår från husdjuret. Det är vanligt att potentiella köpare kollar över golvlisterna tillsammans med andra lister för att uppskatta om deras eventuellt nya hem behöver målas eller inte.
  7. Mekaniska garderober/skrubbar. De glöms ofta bort men de mekaniska garderoberna/skrubbarna bör rengöras på samma sätt som alla de andra rummen i hemmet, och av samma anledning. Efter det har blivit sagt, så bör du även anlita experter för att rengöra all mekanisk utrustning däri.
  8. Tvättstuga. En annan plats som lätt glöms bort är tvättstugan eller tvättutrymmet. Detta ställe bör rengöras på samma sätt som alla andra rum i huset och för samma anledning. Se till att både utsidan och insidan av tvättmaskiner och torktumlare blivit rengjorda.
  9. Diskho i köket. Håll den tom och ren. Smutsig disk i en smutsig diskho kan vara ordentligt avtändande för en potentiell köpare. De har inget intresse överhuvudtaget av att veta vad personen som säljer huset åt som sin sista måltid i huset.
  10. Sopkorgar. Töm dagligen, speciellt den i köket. Vad som finns i badrummets papperskorg samt lukten från kökets sopkorg kan vara ordentligt nedslående för en potentiell köpare.

Men, i slutändan så finns det inga garantier för att ett rent hem säljer snabbare och/eller för mer pengar. Men när det har blivit nämnt så kan man ändå säga att ett rent hem kan vara ett effektivt sätt att visa att man är stolt över att äga huset för en potentiell köpare, och ge hopp om att de också ska se det som ett attraktivt och bra underhållet hem, och därigenom få ett ökar intresse av huset. Och kom ihåg, första intrycket säger allt!